Fordelingen af velstand

Nu har jeg set denne video en del gange. Fordi den er godt lavet og får illustreret noget kompliceret på en overskuelig måde. Men mest fordi at budskabet er så sindssygt foruroligende. Er det virkelig nået dertil, at de “velhavende” har så meget, at det dårligt kan illustreres og de fattige falder helt falder ud af grafen?

4 tanker om “Fordelingen af velstand”

  1. Meget interessant indlæg.
    Jeg føler mig overbevist om at dem som ser USA som et ideal har omtrentligt samme opfattelse af fordelingen som de adspurgte i analysen har – og ikke hvordan det rent faktisk er. “Enhver er sin egen lykkes smed” – og de fattige er ambolten.

    Forandring er dog næppe i sigte. Der findes en lignende undersøgelse om representationen i Kongressen og Senatet – Her er de sjovt nok omvendt proportionalt: de rigeste sidder på de fleste pladser (de valgtes personlige formue – såvidt jeg husker)

    1. Ja, det siger lige denne video ikke noget om, men ja, de samme få procenter sidder på den lovgivende magt og styrer, i princippet, både skattetryk og fordelingen af midler. Eller rettere bremser alle tiltag på at ændre tingene til deres ulempe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login