Datostempel

Det er blevet meget populært at vise datoen på en mere lækker måde. Som altid, startede det med blogs for et par år siden. Der er datoen jo også også en væsentlig detalje. Jeg tror, at jeg først stødte på et flot datostempel i Mandigo-temaet. Siden har det bredt sig til andet end blogs på nettet. Eksempelvis i kalendere eller hvis der er en arrangementfunktion. Som med et favicon er det et lille, nærmest ubetydeligt, grafisk element, men der kan sagtens kæles for det. Så jeg fik lyst til at rode lidt med mit datostempel. Jeg startede med at finde en side med en masse eksempler. Jeg synes, de der ligner en minikalender med en afrevet side er de fedeste, men måtte erkende at de ikke er velegnede til mit design.

Selv da jeg fravalgte de, der lignede kalendere, var der ingen, der var lige i øjet til mit design. Der var dog et link til nogle ikoner, der kunne downloades. Jeg endte med en farve, der passede nogenlunde, men farven og størrelsen skulle justeres, og så kom det til at se således ud:

dateicon
Jeg var ikke helt tilfreds. De runde kanter, som jeg selv lavede, fungerede ikke og blev for skarpe. Men jeg kunne bruge den css, der fulgte med, så jeg søgte videre og fandt dette grafik:

date
Der er en kant på og en smule graduering. Jeg kunne dog ikke helt lure om den graduerede fra nederste højre hjørne eller fra venstre mod højre, men jeg fik lavet og gradueret noget selv. Min grafik gennegik derefter disse iterationer:

dateicon_bluegradientdateicon_cyangradient_greyrimdateicon_bluegradient_greyrim

Den mørkeblå farve svarer til indlægstitlen. Den mere cyan svarer til baggrunden på siden og så ville jeg have neonfarven med, så den blev brugt som ramme. Den er med til at give det sidste touch til headeren på siden ved, farvemæssigt, at skille sig ud fra resten og bruges også til mouseover på links i designet af samme årsag.

I datostemplet gik det dog ikke. Kassen trådte for meget frem. Den mere dæmpede grå var bedre. Det skal siges, at når datoteksten kom på, så havde jeg allerede planlagt, at dagen skulle have neonfarven. Og det blev for meget også at have den som ramme på kassen. Det endte med at blive titelfarve som baggrund med graduering fra højre nederste hjørne og grå kant:

final_date
Jeg vil ikke gå ind i den css, der blev brugt, men jeg tog udgangspunkt i den, der var på førnævnte side, og rettede den til. Derudover lavede jeg en div til overskrift og dato samlet, så jeg bedre kunne styre de to elementer og holde dem adskilt fra brødteksten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login