Polyglot

Jeg vil lige slå et salg for Polyglot-plugin’et. Du bruger det, hvis du vil have indholdet på flere sprog på dit websted. Typisk Dansk og Engelsk, men i princippet kan det være alle sprog. Du kan se plugin’et i aktion på dette websted:

http://puppetfestival.dk/

Så hvordan virker det? Du uploader plugin’et og aktiverer det som alle andre plugins. Derefter smider du en stump kode ind et sted i din skabelon. I mit tilfælde smed jeg det ind foroven. Koden genererer flagene og alle verdens flag følger med i en mappe for sig selv. Der er en udmærket vejledning på polyglot-siden. Når du så skriver dit indhold, så skriver du teksten på f.eks. dansk og engelsk og omkranser den med et tag. I dette tilfælde tag’ene <lang_da> og <lang_en>. I indlægsfeltet vil det se således ud:

<lang_da>Denne tekst er på dansk</lang_da>
<lang_en>This text is in english</lang_en>

Et godt fif er, at bruge WP-AddQuicktag plugin’et, og bruge det til at lave en Dansk-knap og en Engelsk-knap i din editor. Så kan du bare markere teksten og trykke på knappen så smider den start og slut tag’et på.

Alt efter, hvilket sprog, der er aktivt, vil den rigtige tekst blive vist. Normalt ville man lave to ens websteder på hvert sit sprog. Når brugeren så klikker på sproget, så starter han forfra på webstedet med det nye sprog. Det blærede ved polyglot-plugin’et er, at du kan skifte frem og tilbage uanset, hvor du befinder dig på webstedet. Og begge sprogtekster bliver redigeret fra det samme sted eller indlæg om du vil. Webredaktøren slipper, med andre ord, for at skulle arbejde med to forskellige sider. Alt i alt den smukkeste løsning på at drive et multilingualt websted, som jeg (endnu) har set.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login