HTC Desire

Htc Desire
Min Htc Desire.

Jeg har aldrig været specielt interesseret i at få en iPhone eller en anden smartphone, men sidste sommer (2009) kunne jeg godt se, at det begyndte at ske en ændring på markedet. HTC Magic og HTC Hero dukkede op. De brugte Googles styresystem Android, og eftersom jeg  har bidt hovedet af al skam, og bruger alt, hvad Google har at tilbyde, så var det jo ekstra tillokkende. Derudover så det ud til at de nye mobiler var ved at nærme sig det, der medierne blev kaldt en “iPhone-dræber”. Altså et alternativ, der kunne måle sig med en iPhone og ikke bare var en dårlig kopi.

Så jeg begyndte jeg at holde øje med, hvornår den helt rigtige telefon dukkede op. Første kandidat var Googles egen Nexus One. Det lå jo lige for, at det var den, det skulle være. Desværre var det ikke meningen, at den skulle komme til salg i Danmark. Det viste sig dog, at det ikke var en katastrofe. HTC, som producerer Nexus One, er ikke tabt bag en vogn, så de lavede en telefon næsten magen til, som de solgte som deres egen og kaldte ‘Desire’. Så det blev derfor en HTC Desire, der blev min nye smartphone.

Den må siges at leve op til alle forventningerne. Jeg gik fra en Nokia 6300, der er rigtig lækker og praktisk. Den kan i teorien kan gå på nettet og har kalenderfunktion mv. Men det er ikke det samme som en smartphone. Slet ikke. En smartphone opfører sig i meget højere grad som en pc. Den vil helst finde en wifi-adgang og kan den ikke det, så bruger den 3g. Den har en skærm, der gør at du rent faktisk kan bruge browser, kalender- og mailfunktion mv. til noget. Og så er der applikationerne, også kaldet apps. Masser af apps. Og de kan faktisk bruges til noget. Det er en uoverskulig verden af muligheder, der åbner sig der. Men hovedsagligt bruger jeg min adgang til Gmail og mine Facebook og Twitter apps. Og så blev Google Navigation brugt i stor stil på vores bilferie i Jylland.

Jeg er normalt ikke den store gadget freak, men jeg må indrømme, at jeg rigtig glad for min smartphone, og går aldrig tilbage til en almindelig telefon igen. En smartphone er bare smartere.

5 tanker om “HTC Desire”

 1. Morsomt, for jeg sidder med mange af de samme tanker. Jeg har ikke brug for en smartphone, og jeg synes virkelig mænd ser feminine ud, når de sidder metroen med lange pegefingre og ser ud som om de er ved at fjerne en plet fra skærmen (=scr…oller). I forgårs havde min veninde så købt en HTC Desire, og da jeg selv er yderst tilfreds med min nye Nokia 6303 der også kan gå på nettet, måtte jeg alligevel lige se hvad hun havde spildt pengene på (hun har både bærbar og notebook/netbook, så hvad skulle hun med en smartphone).

  Da jeg fik Desire’n i hånden forstod jeg virkelig navnet – det var samme følelse som når man står på hospitalet med en bebs i armene. Den var bare lækker og dejlig. Jeg var imponeret over hvor flot fotografierne stod (da jeg jo er fotograf), men der var ikke noget at komme efter (tak, Anders).

  Som WP-entusiast var første tanke: jamen, hey! Hvordan ser min wp-side egentlig ud på sådan en lille sag? Ind på mit site og blive imponeret igennem. Scroller frem og tilbage med lang feminin pegefinger, og blot billedernes glidende bevægelse var lige så fedt, som at få et nyt stykke legetøj som knægt.

  Når man låner sådan et stykke elektronik kort, som jo også er ret personligt, er der en tidsgrænse for hvornår man afleverer det, hvis man stadig vil fremstå som høflig. Den grænse overskred jeg med 200%, og veninden så helt lettet ud, da jeg tvang mine hænder til at give hende Desire’n tilbage igen.

  Jeg har jo heller ikke brug for en smartphone ,for min Noka 6303 er dejlig, lille og praktisk og ny! Men der går nok alligevel ikke længe inden jeg skal have en ny lille bebs.

  Mange hilsner Peter

  1. Det er lige præcis sådan det er.

   Den er ufattelig lækker, men jeg føler mig også meget feminin, når jeg sidder med pegefingeren. Det med at holde med den ene hånd og taste med den anden, når jeg skriver sms’er føles også forkert eller som en form for falliterklæring. Jeg plejer vende telefonen på den anden led, så jeg holder den mere game boy style og skriver med begge tommelfingre.

   Men det er fedt og ligefremt at bruge skærmen til at betjene. Og det er fedt med et qwerty-tastetur til at skrive med og ordbogen er vanvittig god til at gætte, selvom du rammer meget forkert. Rigtig god faktisk.

   Og så fungerer det bare at tage et billede og dele på facebook, twitter eller lign. Det er nemt og bekvemt.

 2. Jeg har også været fornøjet over at have to androider. Først en HTC Magic og dernæst en HTC Legend.

  Det var en åbenbaring at få lov at lege med dem begge. Jeg kom fra en Nokia E65, som jeg egentlig også synes var en dejlig telefon (dengang jeg fik den), men du har helt ret. Det er bare noget helt andet, at få en smartphone i hånden.

 3. Jeg har været på vej til at købe en HTC Desire i lang tid og har i øjeblikket kun en Nokia 3200, som jeg faktisk bruger ret sjældent. Men fremtiden er jo smartphones og har endelig fundet en butik som har en på lager, men så læste jeg om Samsung Galaxy S http://bit.ly/axRDIe, som skulle ha’ en endnu bedre skærm, så nu er jeg blevet i tvivl. Skal jeg holde mig til HTC Desire eller købe en Galaxy S?

  1. Det er svært at sige. HTC Desire er stadig en god telefon. HTC Sense, som er den brugerflade HTC har lavet til Android, er også ret lækker.

   Jeg ved intet om Galaxy S, men den er da nyere, og hvis den har en bedre skærm end Desire, så må den være rigtig god. Til gengæld har den så Samsungs egen brugerflade, som ikke virker lige så elegant som HTC’s.

   Der er ikke andet for en at kikke på YouTube-videoer og danne dit eget indtryk. Jeg tror stadig jeg ville vælge Desire pga. den virker mere elegant og også fordi Samsung generelt smager lidt af discount. Det er måske ikke helt berettiget mht. Galaxy S, men det er mit indtryk fra deres andre modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.