The Lover Speaks

The Lover Speaks

I 1986 udgav David Freeman og Joseph Hughes albummet The Lovers Speaks. Albummet og duoen bag det delte navn, selvom David Freeman hellere ville give albummet titlen Seriously Purple Prose. Det er faktisk ærgerligt, for seriously purple prose er lige præcist, hvad albummet rummer. Ti fantastiske popsange om kærlighed. Og godtnok kan man sige det om stort set alle popalbums, så passer det faktisk, når det gælder The Lover Speaks. For selvom der skrives ufatteligt mange sange om kærlighed, så er de sjældent særligt originale. Stort set alle teksterne består af de samme vendinger og temaer og sproget er meget farveløst og intetsigende. Jeg undrer mig over, hvorfor der ikke sniger sig mere prosa ind i teksterne, men det gør der ikke. Det gør der til gengæld, når David Freeman fører pennen. Det er ikke specielt dybt eller noget, men det er decideret romantiske tekster og det gør dem, i mine øjne, specielle.

At skrive smægtende kærlighedslyrik er farligt, og det kræver at resten af arrangementet passer til, men det gør det, når the lover speaks. David Freeman har noget så – i popmusik – sjældent som en rigtig flot baryton vocal og han suppleres af June Miles-Kingston, hvis stemme akkompagnerer Freemans på bedste vis. Faktisk nærmer de sig en form for duet til tider, men hun forbliver i baggrunden. Til gengæld er det ikke bare som backup-kor. På det meste af albummet synger hun melodistykket i sangene, hvor det normalt ville blive spillet af et klaver eller en synthesizer. Det fungerer bare. Det gør numrene mere levende, og jeg undrer mig over, at det ikke bruges oftere.

Ærgerligt at bandet kun udgav det ene album, og resten af verden havde formodentlig glemt The Lover Speaks, hvis ikke Annie Lennox havde lavet en cover-version af sangen No More “I Love Yous”. Ved lejlighed vil jeg se, om jeg ikke kan lave et mix over alle sangene, og poste det som en podcast. Det fortjener de. Indtil videre må vi nøjes med en, helt bogstaveligt, corny video til sangen No More “I Love Yous”. Den originale version, naturligvis, med både David Freeman og June Miles-Kingston i topform.

http://www.youtube.com/watch?v=1S4GjHELHaY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login