10 svar

 1. Sofie
  11. august 2018

  Jeg elsker min kindle! Jeg læser alligevel altid bøger på deres original sprog, så for mig var amazon udelukkende en fordel, især fordi amerikanske bøger bare er billigere end danske. Jeg købte den da jeg flyttede i studiebolig, en etværelses. Der var umuligt plads til min kæmpe samling, men med en kindle, kan jeg have alle mine bøger med mig over alt – hvilket især er fantastisk, hvis man har lang tid i bussen, toget eller whatever. Jeg vidste ikke, man kunne købe Politiken bøger til Kindle – tak for tip! (Og så er de bedre for miljøet).

  Svar

  • Mark Thomas Gazel
   5. september 2018

   Tak for din kommentar Sofie. Jeg giver dig helt ret.

   Svar

 2. Line
  3. september 2018

  Hej Mark, Jeg er også kommet på Kindle-bølgen. Den er super god og jeg har afprøvet den sydpå i strålende sol – ingen problemer. Og tænk at have 250 bogtitler med i kufferten :) Jeg har bare et enkelt men…. jeg kan simpelthen ikke se at der er en funktion hvor jeg kan læse kort hvad bogen handler om. Altså som når man lige tjekker bagsiden på en bog. DET savner jeg lidt – jeg kan simpelthen ikke huske hvad alle bøger handler om ud fra titlen – og jeg har efterhånden downloadet en del fra Politikens Riidr også. Har du et tip??

  Svar

  • Mark Thomas Gazel
   5. september 2018

   Desværre så synes Amazon ikke, at de data er relvante. Det giver ingen mening overhovedet. Jeg har en mistanke om, at de helst ser, at du går ind på deres websted for at læse den slags – og evt. køber en bog mere, nu du er der.

   Hvis du bliver gode venner med Calibre, så kan du der se “bagsiden” af bogen. For dataene er der som regel. Og ellers kan du via Calibre nemt tilføje dem. Calibre går simpelthen ud og finder dem på nettet.

   Ellers vil jeg foreslå, at du bliver gode venner med GoodReads. Det er virkelig en god tjeneste.

   Svar

 3. Anita Lyster
  20. marts 2019

  Er der nogen herinde der kan fortælle om der er mulighed for at dele de læste og de ulæste op i forskellige biblioteker ?
  Er absolut ikke god til engelsk, så måske det står der, men det har jeg jo så ikke så meget ud af.
  Jeg elsker min kindle og har haft den en hel del år. Skønt ikke at skulle slæbe 8-10 bøger med på ferie.

  Svar

 4. Line
  22. august 2019

  Hej Mark. Jeg har efterhånden fået flere venner med på Kindl-bølgen og det er jo skønt. Vi har bare et enkelt issue. Før i tiden lånte vi jo bøger af hinanden – men er det en saga blot?? Jeg har forsøgt at overføre et par bøger ved at ændre kindl e-mailen i Saxo og riidr. Men vi kan ikke rigtig få det til at virke. Er det Amazon der har lukket for os her?? Mvh Line

  Svar

  • Mark Thomas Gazel
   26. august 2019

   Hej Line

   Du kan sætte din Kindle til din computer med usb-kablet. Så dukker den op i Stifinder på samme måde som en usb-stick eller lign. Som et ekstra drev. Hvis du åbner det, så ligger dine e-bøge ri mappen “Documents”. Ikke i “Books”, som man skulle tro. I den mappe ligger de bøger, du specifikt har købt hos Amazon.

   I mappen “Documents” finden du en masse mapper med dine bøger. Dem kan du enten flytte eller kopiere ud på computeren. Filen skal hedder enten epub eller mobi til sidst. Dem der hedder mobi er kun til Kindle epub er til alle andre læsere. Så det er en god ide at sende begge filtyper. Eller dele hele mappen.

   Og så kan du sende dem via e-mail eller dele via Google drev, Dropbox eller lign.

   Du kan også installere programmet Calibre, som jeg også nævner her i indlægget. Det er et rigtig godt program. Der kan du tilføje og fjerne bøgerne. Den opretter et bibliotek på din computer. Det skal du lige finde (du vælger det selv ved installation), men derfra kan godt kopiere bøgerne ud. Lad være lægge dem ind den vej. Der er det bedst at bruge Calibre.

   Det er forholdsvist nemt at have med at gøre. Bøgerne er jo bare filer.

   Og lad endelige være med at ændre Riidr eller Saxo e-mailen. Det er ikke måden at gøre det på.

   Svar

 5. Eva
  3. november 2019

  Hej Mark

  Har haft min kindle i mange år (er faktisk på nummer 2) og elsker den. Eneste minus for mig er, at som medlem af fx Mofibo eller Saxo kan man streame lydbøger gratis til sin tablet, men ikke til sin Kindle. Kan Calibre også bruges her, så man slipper for at betale for bogen (ud over at man jo også betaler for sit medlemsskab til en af de to tjenester)? vh Eva

  Svar

  • Mark Thomas Gazel
   4. november 2019

   Hej Eva
   De eneste e-bogslæsere på markedet, som understøtter streaming er dem fra Onyx. Det skyldes, at det faktisk er en Android-tablet og ikke en dedikeret e-bogslæser. Men den har E-ink-skærm, så den har alle fordelene ved en e-bogslæser.
   https://ebookreader.dk/shop/onyx-boox-poke-710p.html

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilbage til toppen
mobil desktop