Nathan Fillion

Nathan Fillion

Ja, nu måtte jeg se at skrive noget om denne fremragende skuespiller. Jeg, og de fleste andre, kender kun Nathan Fillion pga. af den fremragende scifi-serie Firefly, men det er også nok. Desværre har han ikke lavet meget andet, der er værd at bemærke, men han har da optrådt i To fyre en pige og et pizzeria, samt Buffy, men ikke i roller der er halvt så fede som hans portrættering af Malcolm Reynolds i Firefly.

Faktisk er Nathan Fillion en humoristisk spasmager og meget langt fra rollen som Malcolm Reynolds. Der er ikke meget figuren og personen har tilfælles. Som Fillion sagde, da han læste rollen: “Jeg kan ikke spille den her fyr. Han livstræt, nedbrudt, plaget med lig i lasten, mange nederlag og et generelt negativ på verden omkring sig”. Men den geniale Joss Whedon fik ham alligevel overtalt og Fillion får sin egen personlighed til at skinne igennem figurens mørke sider, hvilket faktisk gør Malcolm Reynolds mere troværdig.

Malcolm Reynolds nærer en uhørt høj loyalitet overfor de personer, der betyder noget for ham. I dette tilfælde hans besætning på Serenity. Selv River Tam, der om noget, er svær at blive klog på, nærer han en form for sympati for, selvom hun volder mange problemer og er direkte farlig til tider. Samtidig har Mal det problem, at han skal træffe nogle beslutninger fra tid til anden, der vil bringe de andre i fare. Noget der sjældent falder nogen let, men som kan være nødvendigt. Fillion takler dette dilemma ved at spille Mal som kategorisk og hård, men også som én de andre 100% kan regne med i en farlig situation.

Nathan Fillions evner som skuespiller er nok ikke de største, men han gør det godt. Derudover har han et fjæs, der egner sig godt til de roller, han spiller. Hans mimik, hvadenten han er sur eller glad, er uovertruffen, og når han leverer sine replikker er hans timing fremragende. Nathan Fillion har også den evne, at han kan se rigtig godt gammeldags sur ud, og så er han god til at få tæsk. Ikke ulig Harrison Ford, og han siger da også, at alt hvad han ved om “fysical acting”, har han stjålet fra Harrison Ford. Men uanset hvad, så vil jeg i hvert fald holde øje med, hvad Nathan Fillion finder på og jævnligt gense mine dvd’er med Firefly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.